Power BI Video: Power BI - Importeren vanuit een folder - Finext

Power BI – Importeren vanuit een folder

Steeds meer organisaties maken voor hun managementinformatie gebruik van Microsoft Power BI. Om het automatiseringsproces te vergemakkelijken heeft Peter van den Bos vijf korte video’s ontwikkeld om jou hier in te begeleiden. In deze tweede video gaan we aan de slag met het importen vanuit folders in Power BI

Door Mark Bik, juni 2019

Power BI is een krachtige tool om data te analyseren en te visualiseren. Door middel van een ‘drag en drop’ systeem wordt de eindgebruiker op een toegankelijke manier in staat gesteld om Business Intellegence uit te voeren. Power BI wordt als laagdrempelig beschouwd doordat het veel overeenkomsten heeft met Excel. Het is erg makkelijk om zelfstandig databronnen te combineren en hiermee een visueel managementinformatie dashboard te creëren.

In het kort, wat krijg je in deze video te zien:

  • Het laden van een folder met data/Excel-bestanden in Power BI
  • Het makkelijk toevoegen van meerdere Excel-bestanden in Power BI en het direct visualiseren hiervan

 

Importeren vanuit een folder:

(opent in een nieuwe tab)

Vorige video gemist?

Bekijk hier de vorige Power BI Video: ”Excel bestand importeren in Power BI

Zelf aan de slag met Power BI?

  • Nog geen ervaring met Power BI, maar ben je wel benieuwd? Volg dan onze Power BI School: Basistraining in één dag, klik hier voor meer informatie.
  • Al ervaring met Power BI, maar ben jij klaar voor de volgende stap? Volg dan onze Power BI: The Next Steps training, klik hier voor meer informatie.
Managementinformatie & Dashboarding Microsoft Power BI