IFRS 16 software in Anaplan - Ontdek jouw mogelijkheden - Finext
  • IFRS 16 met Anaplan

Finext neemt de zorg van de IFRS 16 standaarden uit handen met een applicatie in Anaplan. Deze IFRS 16 software heeft ingebouwde basis functionaliteiten, waardoor een snelle en schaalbare implementatie mogelijk is.

IFRS 16 met Anaplan

Ieder bedrijf dat de International Accounting Standards (IAS) hanteert, is met IFRS 16 verplicht om leasecontracten in de balans op te nemen. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de omvang van de balans, financiële rapportages en voor het identificeren en verzamelen van de juiste informatie. Finext heeft een slimme oplossing.

IFRS 16 Software Anaplan

De Anaplan specialisten van Finext hebben een IFRS 16 oplossing ontwikkeld op het platform van Anaplan. Met deze oplossing verzorgen we een snelle implementatie, een beperkte belasting van IT-resources en een cloud-based platform. Hierdoor groeit de applicatie mee met de organisatie zonder vooraf investeringen te hoeven doen.

Gebruikers kunnen zelfstandig nieuwe contracten aanmaken en bestaande contracten modificeren. Geautomatiseerde uploads geven inzicht in nieuwe of gemodificeerde contracten. Deze IFRS 16 software is bijvoorbeeld geschikt om contract informatie van de Leaseplan portal direct in te laden in Anaplan. De financiële gevolgen van contract wijzigingen worden automatisch doorgerekend. De uitkomsten van deze calculaties kunnen direct in je ERP-systeem worden verwerkt.
Finext verzorgt een custom build implementatie van de IFRS 16 software die aansluit op het specifieke IFRS 16 accounting proces binnen jouw organisatie.

Lees hoe Finext de IFRS 16 module heeft geïmplementeerd bij Rotterdam World Gateway (RWG).

Meer informatie

Bekijk ons IFRS 16 Webinar  Bekijk de functionaliteiten van de IFRS 16 Applicatie  Bekijk onze IFRS 16 Applicatie

Meer weten over onze IFRS 16 aanpak? Kijk dan hier

Consolidatie & Corporate Reporting Anaplan