Ondernemen en projecten bij klanten combineren

Een combinatie van ondernemen en het doen van projecten bij onze klanten

Bij Finext ben ik trekker van de Performance Management niche. Dat betekent dat ik twee dagen per week bezig ben met alles wat er op ondernemersniveau die week belangrijk is. Daarnaast vervul ik een project management en lead consultant rol bij onze klanten, die veelal beursgenoteerd zijn. Iedereen in ons team bepaalt zijn eigen agenda en maakt alle keuzes binnen een project zelf. Dat is bijzonder. Het fijne aan Finext is dat we allemaal hetzelfde doel hebben: succesvolle projecten doen bij mooie klanten.

 

monica-harmsen-werken-bij-finext
Monica Harmsen – Finexter

De kar trekken zonder er aan te hoeven sleuren
Aan het begin van het jaar zorg ik er als ‘nichetrekker’ voor dat we als team bepalen welke producten en diensten we komend jaar willen aanbieden aan onze klanten en in welke branches we ons gaan uitbreiden. Met het oog op onze tarieven, productiviteit en kosten bespreken we wie dit jaar welke rol gaat oppakken – zowel intern als extern. Wie gaat de sales doen, wie vervult de rol van controller en wie werkt er liever aan onze website?

“Iedereen heeft een gelijke stem en krijgt de kans om mee te denken, waardoor er onwijs gave initiatieven ontstaan.”

In onze maandelijkse teammeetings bespreken we hoe het staat met de te behalen doelstellingen. Iedereen heeft een gelijke stem en krijgt de kans om mee te denken, waardoor er onwijs gave initiatieven ontstaan. Bovendien beslist iedereen zelf of zij een vakinhoudelijke opleiding willen volgen of een cursus in persoonlijke ontwikkeling gaan doen. Iedereen krijgt de ruimte om zijn of haar ambitie te volgen.

Ongeveer 1 jaar nadat ik bij Finext ben komen werken, heb ik voor de rol van nichetrekker gekozen. De tijd was toen rijp voor de vorige nichetrekker om een andere rol te gaan vervullen, en voor mij en voor het team dat ik de rol zou oppakken. Over een paar jaar verwacht ik dat één van mijn collega’s zijn of haar ambitie om trekker te willen worden gaat waarmaken en tegen die tijd ga ik weer een andere rol vervullen binnen Finext Performance Management. Ondertussen hou ik scherp in de gaten wie die trekkersrol ambieert en welke coachende rol ik daarin kan spelen.

Overleggen is de sleutel tot transparantie
Een keer per jaar keren we bonussen uit. Op basis van een formule bepalen we wat de hoogte van het bonusbedrag is, want we willen natuurlijk een financieel gezond bedrijf blijven. We hebben geen manager die op basis van subjectieve maatstaven bepaalt wat iedere consultant krijgt. Onze filosofie is dat iedereen een gelijke bijdrage heeft geleverd aan het succes van het team, of je nu een junior of een lead consultant bent. We verdelen het bedrag gelijkwaardig over alle teamleden.

“Of je nu 1 maand in dienst bent of al 10 jaar onderdeel bent van Finext, alle input wordt gewaardeerd en door het hele team wordt meegedacht hoe we van ons team een nog groter succes kunnen maken.”

Bijna iedereen in ons team is aandeelhouder. Zodra je 1 jaar bij Finext in dienst bent, kun je aandelen kopen. Zo word je voor dat stukje van je investering eigenaar van ons bedrijf. Des te leuker is het als je dan aan het einde van het jaar mee mag denken over de hoogte van het uit te keren dividend. Ook hier denken we weer aan de lange termijn. We beslissen met elkaar wat een gezond bedrag is om uit te keren en op basis van de investering wordt dit dividend toegekend.

“We hebben geen manager die op basis van subjectieve maatstaven bepaalt wat iedere consultant krijgt.”

Until we meet again
Wij vinden het belangrijk dat mensen hun eigen ambitie blijven volgen, ook als ze deze buiten Finext verder vorm willen geven. We vinden het belangrijk dat een oud-collega met een prettig gevoel aan Finext zal blijven denken en andersom. Onze filosofie is ‘Until we meet again’. We zien af en toe een oud-Finexter terugkomen bij Finext en maken dan dankbaar gebruik van zijn of haar opgedane ervaringen.

Als ik op den duur zou besluiten mijn ambitie buiten Finext te willen volgen, dan zou ik niet meer terug willen naar een bedrijf met een hiërarchische organisatie. Onze manier van werken is gebaseerd op vrijheid, vertrouwen in elkaar en zelf verantwoordelijkheid nemen. Die drie dingen kan ik niet meer missen.