Finance ervaart blokkades bij digitale transformatie - Finext
  • Finance ervaart blokkades bij digitale transformatie

Finance ziet wel duidelijk de potentie van de digitale transformatie, zo blijkt uit onderzoek van Finext. Maar liefst 88% van de deelnemers verwacht dat hierdoor meer ruimte komt voor de rol van sparringpartner. Toch vindt 42% dat de financiële functie de technologische ontwikkelingen (nog) niet voldoende kan bijhouden. Waar loopt de financial tegenaan?

Door Maarten Bronda, mei 2019

Finance ervaart blokkades bij digitale transformatie

Uit eerder onderzoek van Finext blijkt dat controllers ontevreden zijn met hun tijdsbesteding en nu ook echt de stap willen maken naar sparringpartner. Bekijk hier de uitkomsten van dit onderzoek.

Eén van de oplossingsrichtingen om meer tijd vrij te maken voor sparren met de business, is het terugbrengen van repeterende activiteiten. De digitale transformatie kan hier een belangrijke rol in spelen. Reden voor Finext om een vervolgonderzoek te doen naar de digitale transformatie binnen finance. Hoe kijken financials hier tegen aan, en hoe ver zijn ze eigenlijk al? Welke blokkades zien ze, en wat moet er gebeuren om die op te heffen?

Nieuwsgierig naar de meest opvallende uitkomsten?

Bekijk onderstaande infographic over de digitale transformatie van finance.

Finance ervaart blokkades bij digitale transformatie

 

 

 

Documenten bekijken?

Consolidatie & Corporate ReportingKeten- & ProcesoptimalisatieManagementinformatie & DashboardingPlannen, Budgetteren & Forecasten