Projectbeheersing - Effectieve verandering - Finext

Projectbeheersing

Effectief veranderen bepaalt de innovatiekracht van een organisatie. Finext helpt organisaties succesvol te veranderen en te vernieuwen. Wij ervaren dat juist de mensen het succes bepalen en werken daarom vanuit een value-based benadering op basis van gedeelde waarden, zelforganisatie en vertrouwen met continue de aandacht op het hogere doel van het project. Hiermee zorgen wij ervoor dat jij jouw business doelstellingen kunt realiseren. Wij faciliteren, jij maakt de juiste keuzes.

Overleg

Wat is Projectbeheersing?

Projectbeheersing organiseert op alle lagen en specifieke onderdelen de inrichting van jouw veranderorganisatie. Vanuit een lange ervaring met werken in zelfsturende teams weten wij als geen ander de juiste balans te vinden tussen structuur en talent. Met onze Value-based aanpak zorgen we ervoor dat de structuur op orde is en richten we ons voor succes op de mensen binnen die structuur. Naast het inrichten van de veranderorganisatie zorgen onze PMO-ers, projectcontrollers & portfolio managers ook voor de uitvoering ervan.

Portfolio Radar: drie stappen voor meer inzicht in je portfolio

Geen grote implementatie maar toch beschikking hebben tot een portfolio dashboard? Dat kan, Finext Projectbeheersing heeft op basis van haar praktijkervaringen de beste elementen voor het beheersen van een projectportfolio gecombineerd tot een eenvoudig te gebruiken dashboard. Op deze manier maken we een grote berg aan informatie snel inzichtelijk en communiceerbaar naar alle stakeholders.

De Portfolio Radar gaat uit van een basis template waarmee in drie stappen (Workshop, Inrichting, Oplevering) een dashboard wordt gerealiseerd. Nieuwsgierig geworden hoe de Portfolio Radar er voor jouw portfolio uit kan zien?

Voordelen van Projectbeheersing

Controle is goed, vertrouwen is beter

Vertrouwen is bij ons het startpunt om talent volop de ruimte te geven. Door te richten op de ‘wat’ en niet op de ‘hoe’ is het niet meer nodig het project met procedures en regels te omlijsten.

Eenvoud werkt echt

Complexiteit is verleden tijd. Het reduceren van complexiteit brengt de professional terug bij de essentie van zijn of haar bedrijfsvoering. Eenvoud versnelt, verbetert de bedrijfsvoering en maakt projecten wendbaar.

Één totaaloplossing

Van elke veranderorganisatie een volledig beheersbaar en voorspelbaar geheel te maken. Dit betekent het beheersbaar en inzichtelijk maken van projecten, programma’s en portfolio’s.

Zichtbaarheid van A tot Z

Een dashboard met impact kan de besturing van projecten, programma’s en portfolio’s ondersteunen en transparantie geven op cruciale bedrijfsprocessen. Hierdoor kunnen strategische besluiten op basis van eenduidige informatie genomen worden.

Projectbeheersing Teams

Ondernemend, nauwkeurig, mensgericht en continu op zoek naar verbetering; onze Projectbeheersers steken de handen graag uit de mouwen. Wij dragen bij door te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie door duurzame betrokkenheid te creëren middels slim samenwerken en vertrouwen als uitgangspunt. Door onze jarenlange ervaring durven wij kritische vragen te stellen, leveren wij slimme oplossingen en gaan wij moeilijke gesprekken niet uit de weg. Sinds onze start adviseren we bedrijven op gebied van projecten, programma’s en portfolio’s en/of het inrichten van PMO. Bekijk hieronder onze Projectbeheersing teams.

PMO

Een goed ingericht PMO zorgt voor overzicht én inzicht. Overzicht wordt bereikt door structuur in processen en standaarden, governance zonder franjes en (administratieve) support op de plekken waar dat nodig is. Inzicht wordt gegeven door waardevolle rapportages gebaseerd op volledige en juiste data. Toegankelijk en transparant, om de slagingskans van trajecten te kunnen waarborgen en te kunnen sturen waar dat nodig is.

Project Control

Organisaties hebben behoefte aan duidelijkheid over de levensvatbaarheid van een project. Als kapitein van je projectorganisatie wil je betrouwbare, tijdige en volledige informatie, zodat je de juiste keuzes maakt. De projectcontrollers van Finext zijn expert in het beheersen van projecten. Met onze ondernemersgeest handelen wij als CFO van het project. Dankzij ons vakmanschap vertalen wij alle facetten van het project in eenvoudige stuurinformatie.

Value-based Project Management

Wanneer het spannend wordt, zal er binnen complexe projecten traditioneel worden teruggegrepen naar de drie-eenheid: tijd, geld en kwaliteit. Het vasthouden aan deze (schijn)zekerheden kan ervoor zorgen dat het project uit de bocht vliegt. Value-based projectmanagement biedt handvatten om een project wél tot een succesvol einde te brengen.

Projectbeheersing Succesverhalen

Bij Finext geloven we dat eenvoud werkt. Met meer dan 20 jaar ervaring bij de top-500 bedrijven van Nederland, binden we de succesvolle toepassingen aan de juiste organisatie. Sinds onze start adviseren we bedrijven op gebied van projecten, programma’s en portfolio’s en/of het inrichten van PMO. Bekijk hieronder een greep uit onze Projectbeheersing succesverhalen.

https://www.finext.nl/expertises/projectbeheersing/

PMO bij Mammoet

Mammoet is wereldmarktleider in zwaar horizontaal en verticaal transport. Bij het opzetten van een wereldwijd strategisch programma kiest het internationale bedrijf voor een planmatige aanpak. Omdat Mammoet geen specialist is op het gebied van grote veranderprogramma’s, brengt Finext deze expertise in. Zo krijgt het miljoenenprogramma een gestructureerde programma-aanpak en een PMO (Programma Management Office).

Delta - Expertise pagina Projectbeheersing

Verandering bij Delta Fiber

Telecombedrijf Delta Fiber Nederland is ontstaan uit een fusie tussen drie bedrijven: Delta, Caiway en CIF. In een breed programma wordt met zes deelprojecten een nieuw IT-landschap ingericht voor financiële applicaties, met onder andere CCH Tagetik, Vena en Navision. De nieuwe omgeving zorgt ook voor harmonisatie en integratie van de financiële processen.

Een greep uit onze klanten


ABN AMRO Logoalphatron marine logoBP logoDAMENDura vermeer logoEssent LogoFlora holland logoKPNMammoet logoMarelNationale NederlandenPerfetti LogoPort of RotterdamPort of RotterdamProRailProvincie Noord-Holland Logorabobank logoT-mobile logoVreugdenhil
campaign script: