Plannen, Budgetteren & Forecasten

Plannen, Budgetteren & Forecasten zijn geen onderhandelingsspel en plannen is geen spreadsheet. Onze aanpak van kort cyclisch verbeteren leidt tot gedragen uitkomsten.

Om adequaat te kunnen reageren op de ontwikkelingen in de snel veranderende markten en industrieën is een dynamisch en flexibel planproces noodzakelijk. Finext monitort wat er daadwerkelijk gebeurt en vertaalt dit inzicht naar de impact op toekomstige resultaten. Voor de ene onderneming past een plannings- en budgetteringsproces, voor de andere organisatie een (rolling) forecast proces en bij de meeste organisaties zien wij een combinatie van deze processen. De passie van onze consultants ligt in het uitdagen van organisaties hun plan proces eenvoudiger te maken. Wij adviseren en ondersteunen onze klanten met behulp van ‘best-of-breed’ software oplossingen van de grote software leveranciers. Uitdagingen als integratie met bijvoorbeeld ERP en CRM systemen en het toewijzen van overhead kosten aan business units op basis van allocatiesleutels gaan wij niet uit de weg.

We helpen graag bij het neerzetten van een praktijkgericht proces ondersteund door de beste beschikbare toolsets, of het nou om driver based planning of een dynamische rolling forecast gaat. Onze ervaringen bij o.a. Ahold, Asics, ING, Perfetti van Melle en vele andere organisaties zijn een waardevolle bron voor de op eenvoud gerichte oplossingen die we bieden.

Plannen, Budgetteren & Forecasten

Een greep uit onze klanten