Financial Shared Services & Accounting

Financial Shared Service Centers realiseren standaardisatie van processen waardoor de administratie geoptimaliseerd wordt. Dat zorgt ervoor dat medewerkers klantgericht kunnen blijven denken.

Waar financiële processen gebundeld worden, spreken we over Financial Shared Service Centers (FSSC). De juiste aanpak brengt zowel de basisprocessen van administratie als de analytische processen van control afdelingen onder in één FSSC.

Wij zorgen voor een FSSC dat continue bezig is zichzelf verder te optimaliseren door te investeren in hedendaagse analyse en rapportage tooling. We zoeken hierbij naar de juiste balans tussen centralisatie en decentralisatie. Daarnaast worden processen gestandaardiseerd en activiteiten periodiek gemonitord. De medewerkers krijgen zo de middelen om de toegevoegde waarde te bieden waar de business om vraagt.

Finext heeft brede ervaring met het initieel opzetten en begeleiden van een FSSC. Daarnaast zetten wij ook optimalisatietrajecten neer in de diverse stadia van volwassenheid van een FSSC. We hebben onder andere de accounting afdeling van Markeur gecentraliseerd en de financiële administratie ISS gereed gemaakt voor de overdracht aan het Shared Service Center van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Financial Shared Services & Accounting

Een greep uit onze klanten