Interim Finance & Control Professionals - Eenvoud werkt écht - Finext

Finance & Control

Snellere en betere stuurinformatie, cijfers waarop je durft te vertrouwen, repeterende activiteiten terugdringen. Finance vormt het middelpunt van de organisatie, het is de verbinding tussen alle afdelingen. Maar hoe bouw je nou aan een volwassen financiële functie? En hoe weet je wat je daarbij nodig hebt?

Bij Finext bieden we een breed palet aan kennis en kunde op het gebied van finance & control-professionals. Ons doel? Na elk project en na iedere interim finance-inzet een blijvende verbetering achterlaten.

Meer impact op je financiële functie

Waar begin je met het verbeteren van de financiële functie? Als finance & control-professional zetten wij de peilstok in de organisatie. We kijken om ons heen, luisteren naar behoeften en overtuigingen, en waar nodig houden wij een spiegel voor. Met onze deskundige ervaring vergaren wij de inzichten die nodig zijn om de financiële functie naar een hoger plan te tillen.

Onze finance & control-professionals helpen bij het zetten van de volgende stap naar volwassenheid van de organisatie. We zorgen voor een efficiënt verloop van het maandafsluitingsproces, kijken samen kritisch naar bestaande managementrapportages en we adviseren hoe het beter kan. Ook helpen we de kwaliteit en schaalbaarheid van de financiële organisatie te verbeteren, bijvoorbeeld door het effectief inregelen van processen en controls in combinatie met de juiste automatisering. Maar we stropen ook gewoon de mouwen op en ondersteunen bij diverse werkzaamheden, zoals forecasten, plannen, projecten, rapporteren en analyseren.

Onze aanpak

Finext professionals kijken net even anders naar de financiële wereld. Wij zien het geheel der dingen en pakken problemen aan bij de bron. Wij vinden dat je voor een toekomstbestendige financefunctie moet investeren in de gehele keten. Met een ketengerichte aanpak bereiken we structurele oplossingen voor de gehele organisatie. Zo krijg je een planning & control-cyclus waarmee je de business gericht, snel en betrouwbaar kunt faciliteren.

Onze financeprofessionals zijn creatief, betrokken en ondernemend en kiezen altijd voor de persoonlijke benadering. Problemen gooien wij niet over de schutting, maar we zoeken samen naar de beste oplossing voor de organisatie. Finexters brengen de basis op orde en creëren inzicht. Nog liever echter brengen we de gehele finance-afdeling naar the next level, waarbij we actief de verbinding leggen tussen finance en andere afdelingen.

Ons werkveld

Iedere organisatie heeft weleens behoefte aan tijdelijke financecapaciteit. Een slag maken in de kwaliteit van je financiële team? Ambitieuze groei binnen je organisatie ondersteunen? Finext interim professionals leveren meer dan tijdelijk vakmanschap, zij realiseren verbeteringen en maken impact.

Onze consultants helpen je organisatie betrouwbaar en schaalbaar te maken. We passen het besturingsmodel aan aan de (nieuwe) structuur van jouw organisatie. Hoe meer een organisatie in beweging is, des te belangrijker is het dat de verbindingen tussen finance en andere afdelingen kloppen. Binnen organisaties in verandering komen wij het beste tot ons recht. Het stelt ons in staat om bij onze klanten indrukwekkende verandertrajecten te realiseren.

Meer weten? Neem contact op

Een greep uit onze klanten


ActionBartimeusbol.com LogoEneco logoenexis logoequensEssent LogoFlora holland logoJoulz logoKPNMarelNationale NederlandenNuonNationale politie logo - finextProRailrabobank logoT-mobile logoTele2 logoTeleenaTelfort LogoXS4all - finext