Business Readiness - Finext

Business Readiness

‘Hoe klaar zijn mijn mensen/medewerkers voor de aankomende verandering?’

Dit zou de eerste vraag moeten zijn in elke organisatie met (digitale) veranderambities.
Het succes van een verandertraject is sterk afhankelijk van de menselijke factor; de kijk op bestaande situaties en de onzekerheid over toekomstige situaties.
Business Readiness is simpelweg een verzamelnaam voor alle activiteiten die nodig zijn voor het optimaal ondersteunen van mensen in een organisatie bij veranderingen.

What’s in it for me?

Succesvolle veranderingen vallen of staan met draagvlak en vertrouwen van je mensen. Het is essentieel voor je mensen om goed te begrijpen welk doel een verandering nu dient. Daarnaast is het belangrijk dat duidelijk is wat van iemand verwacht wordt. Vragen die ontstaan bij mensen zijn bijvoorbeeld:

  • ‘Wat is de impact van de verandering op mijn eigen eigenaarschap en autonomie?’
  • ‘Heb ik wel de juiste skills?’ Kan dat worden opgelost met een training?
  • Zal de verandering positief bijdragen aan mijn eigen motivatie, mijn drijfveren en het succes van mijn organisatie?
  • Ervaar ik weerstand bij mijn collega’s? Kunnen we dat samen oplossen?
  • Is hoe ik iets nu doe straks nog wel relevant?
  • Kan ik wat bijdragen aan de verandering?

Is bovenstaande herkenbaar? Voor Finext zijn dit dé veelvoorkomende vragen die we steeds tegenkomen als we onze klanten begeleiden met digitale veranderingen.

Aandacht is te zaaien om vervolgens succes te kunnen oogsten

Vaak gehoord: ‘Van nature veranderen mensen niet graag mee’. Maar is dit wel echt zo?
Of is deze overtuiging slechts een gevolg van structureel te weinig aandacht voor de factor mens? Bij Finext weten we dat als jouw organisatie zich er goed van bewust is ‘hoe je mensen meeneemt’ in een veranderingstraject en je daarnaast actie onderneemt om hen écht te ondersteunen, je daarmee de waarschijnlijkheid van succes en duurzame positieve impact aanzienlijk vergroot.

Van ‘de mens als middel, punt’ naar ‘de mens als middelpunt’

Bij Finext hebben een missie: Wij willen te boek staan als dé partner bij financiële digitale transformaties van onze klanten. Niets is voor ons bevredigender dan jouw bedrijf op dit gebied te zien shinen!

Wij vroegen ons af ‘Wat kunnen wij doen om onze klanten op ieder gewenst moment bij digitale transformaties ‘Business Ready’ te maken?’ De mens-factor is essentieel om dit te bereiken. Naast onze technische expertise bieden wij daarom Business Readiness consultancy aan.

Business Readiness

Een greep uit onze klanten


ACT logoArcadis