Excel bestand importeren in Power BI - Finext

Excel bestand importeren in Power BI

Steeds meer organisaties maken voor hun managementinformatie gebruik van Microsoft Power BI. Om het automatiseringsproces te vergemakkelijken heeft Peter van den Bos vijf korte video’s ontwikkeld om jou hier in te begeleiden. In deze eerste video gaan we aan de slag met het maken van de connectie tussen Power BI en Excel.

Door Mark Bik, juli 2019

Power BI is een krachtige tool om data te analyseren en te visualiseren. Door middel van een ‘drag en drop’ systeem wordt de eindgebruiker op een toegankelijke manier in staat gesteld om Business Intellegence uit te voeren. Power BI wordt als laagdrempelig beschouwd doordat het veel overeenkomsten heeft met Excel. Het is erg makkelijk om zelfstandig databronnen te combineren en hiermee een visueel managementinformatie dashboard te creëren.

In het kort, wat krijg je in deze video te zien:

  • Wat voor soort bestanden kan je laden in Power BI
  • Het laden van een Excel-bestand met data in Power BI
  • De relaties die Power BI legt tussen verschillende Excel-sheets
  • Het visualiseren en downdrillen van data

Excel bestand importeren in Power BI:

(opent in een nieuwe ta

Zelf aan de slag met Power BI?

  • Nog geen ervaring met Power BI, maar ben je wel benieuwd? Volg dan onze Power BI School: Basistraining in één dag, klik hier voor meer informatie.
  • Al ervaring met Power BI, maar ben jij klaar voor de volgende stap? Volg dan onze Power BI: The Next Steps training, klik hier voor meer informatie.
Managementinformatie & Dashboarding Microsoft Power BI