Een gateway configureren - Power BI Video - Finext

Een gateway configureren

Steeds meer organisaties maken voor hun managementinformatie gebruik van Microsoft Power BI. Om het automatiseringsproces te vergemakkelijken heeft Peter van den Bos vijf korte video’s ontwikkeld om jou hier in te begeleiden. In deze vijfde video gaan we aan de slag met het configureren van een gateway.

Door Mark Bik, november 2019

Power BI is een krachtige tool om data te analyseren en te visualiseren. Door middel van een ‘drag en drop’ systeem wordt de eindgebruiker op een toegankelijke manier in staat gesteld om Business Intellegence uit te voeren. Power BI wordt als laagdrempelig beschouwd doordat het veel overeenkomsten heeft met Excel. Het is erg makkelijk om zelfstandig databronnen te combineren en hiermee een visueel managementinformatie dashboard te creëren. In deze video focussen we ons op het configureren van een gateway.

In het kort, wat krijg je in deze video te zien:

    • Hoe je een Power BI-rapport upload naar de cloud
    • Hoe je een On-premises data gateway installeert
    • Hoe je de gateway opzet

 

Een gateway configureren:

(opent in een nieuwe tab)

Vorige video’s gemist?

Bekijk hier de vorige Power BI Video’s:

Zelf aan de slag met Power BI?

  • Nog geen ervaring met Power BI, maar ben je wel benieuwd? Volg dan onze Power BI School: Basistraining in één dag, klik hier voor meer informatie.
  • Al ervaring met Power BI, maar ben jij klaar voor de volgende stap? Volg dan onze Power BI: The Next Steps training, klik hier voor meer informatie.
Enterprise Performance ManagementManagementinformatie & Dashboarding Microsoft Power BI