Direct slimme inzichten door effectief dashboarding met Board - Finext
  • Direct slimme inzichten door effectief dashboarding met Board

Heb jij veel tijd geïnvesteerd in een project en vraag je je af of je nog op koers ligt? Of raak je snel het overzicht kwijt omdat je gebruik maakt van verschillende databronnen? In bewegelijke tijden is het belangrijk om direct de impact van externe omstandigheden te monitoren en hier gelijk op in te kunnen spelen. Door alle data samen te brengen op één locatie, wordt duidelijk waar knelpunten optreden en kun je zo beter en sneller sturen op problemen. Hierdoor bespaar je waardevolle tijd om vervolgens resultaten te analyseren of verandering door te voeren.

Door Ravi Santokhi, december 2020

Direct slimme inzichten door effectief dashboarding met Board

Belangrijke informatie in één overzicht

Maak jij nog dashboards in Excel? En loop je elke keer weer tegen dezelfde problemen aan? De ruwe data is niet goed ingeladen, je dataset bevat fouten of je bent onnodig veel tijd kwijt aan handmatige taken. Grote en complexe spreadsheet zijn niet alleen foutgevoelig, het opzetten en onderhouden ervan is ook ontzettend tijdrovend. Met effectief dashboarding wordt de belangrijkste informatie visueel weergegeven, zodat statistieken en KPI’s in één oogopslag duidelijk zijn.

Wil je alle datastromen monitoren vanaf één punt, dan is een betrouwbaar dashboard van belang. Het maken van consistente en betrouwbare rapportages wordt vereenvoudigd en je kunt sneller beslissingen nemen en verbanden leggen.

Doordat alle stromen samenkomen in het Business Intelligence dashboard van Board, krijg je inzicht in de belangrijkste gegevens van de organisatie en word je in staat gesteld om direct bij te kunnen sturen op je resultaten.

Ontdek alle mogelijkheden

Business Intelligence dashboard

De stress van onjuiste data of altijd een extra controle moeten uitvoeren op de data, omdat de elementen in je dashboard niet synchroon lopen. Er is niets vervelender dan wanneer je gegevens op een bepaald niveau aanpast en dit niet doorgetrokken wordt in het hele systeem.

Met een Business Intelligence dashboard van een Performance Management systeem, zoals Board, worden alle gegevens over bedrijfsprocessen verzameld en overzichtelijk in kaart gebracht. De onderliggende gegevens verbinden met elkaar en elk element is interactief. Zo krijg je op elk moment van de dag betrouwbare data in de grafieken.

Met deze informatie kun je vervolgens sneller beslissingen nemen op operationeel én strategisch niveau. Daardoor is het aansturen van bedrijfsprocessen en het maken van complexe analyses nog nooit zo makkelijk geweest!

effectief dashboarding

 

Direct inzicht in cijfers met een KPI-dashboard

Wanneer je aan de slag gaat met effectief dashboarding, wordt in één oogopslag duidelijk waar verbeterpunten liggen. De cijfers in het dashboard zijn real-time, betrouwbaar en vanaf elke locatie toegankelijk. Zo is iedereen binnen de organisaties altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Binnen een KPI-dashboard kun je makkelijk inzoomen op een specifieke KPI, data of periodes en kun je snel schakelen tussen verschillende afdelingen.

Door de KPI’s samen te brengen in een dashboard creëer je overzicht én inzicht in de status van strategieën en bedrijfsdoelstellingen. Vergelijk doelstellingen met werkelijke prestaties op verschillende detailniveaus en deel de doelstellingen met iedereen binnen de organisatie. Zo werk je naar hetzelfde resultaat toe en kan je de impact van beslissingen real-time volgen.

De voordelen van effectief dashboarding met Board

  • Overzicht van prestaties van de organisatie en inzicht in de knelpunten
  • Op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen door real-time gegevens
  • In één oogopslag overzicht van de belangrijkste informatie door interactieve visualisaties
  • Betere aansturing van de bedrijfsprocessen en versnellen van de besluitvorming
  • Tot slot, het is tijdbesparend; handmatig en foutgevoelig werk is verleden tijd

 

dashboarding board

 

Effectieve dashboardvisualisatie

Het overzicht kwijtraken door onoverzichtelijke grafieken en fouten maken door zelf te coderen is met het dashboard van Board verleden tijd. Een effectief dashboard is namelijk zo ingericht dat het visualiseren van complexe data voor elke gebruiker mogelijk is.

Board gebruikt een drag & drop design met duidelijke visualisaties, hierdoor kun je je dashboard eenvoudig maar overzichtelijk inrichten. Dataviews, kaarten, grafieken, widgets en tabellen kunnen je hierbij helpen.

Doordat alle nieuwe gegevens in de databron direct worden omgezet in visualisaties, ben je altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Om bewustwording en verandering te bevorderen, zijn ook trends en gemiste doelstellingen in één oogopslag duidelijk; zo houd je je KPI’s altijd scherp in het vizier.

Real-time inzicht

Het belang van live data wordt steeds belangrijker. Board maakt gebruik van een multidimensionaal datamodel, waarbij gegevens worden gebruikt die eerder aanwezig waren in een andere database. Het Business Intelligence dashboard geeft een duidelijke, visuele indicatie van de prestaties in real-time.

Heb je snel toegang nodig tot de gegevens maar heb je geen laptop tot je beschikking? Vraag snel informatie op via je telefoon of tablet. Zo zijn gegevens altijd en overal inzichtelijk.

Nieuwsgierig?

Benieuwd hoe je met effectief dashboarding betere beslissingen kunt maken? Plan direct een gratis demo van 30 minuten met één van onze Board-experts! In deze sessie laten we je zien hoe je alle datastromen kunt monitoren vanaf één punt en kun je aangeven van welke onderdelen je meer wilt weten.

Plan gratis demo

Consolidatie & Corporate ReportingEnterprise Performance ManagementManagementinformatie & DashboardingPlannen, Budgetteren & Forecasten Board