De nieuwe features van de Vena Spring Update - Finext
  • De nieuwe features van de Vena Spring Update

Het is al even geleden dat we alle spannende nieuwe functies hebben gedeeld die Vena het afgelopen jaar heeft geleverd, en de Lente is het perfecte moment om hierop terug te komen!

Er is in deze periode veel veranderd, zowel in de uitstraling van Vena als in de backend. Laten we erin duiken.

Door Mike Lubeck, april 2023

Modeler

De grootste verandering in de afgelopen periode is de nieuwe modeler, die extra functionaliteiten combineert met een nieuwe uitstraling. Wanneer de nieuwe modeler wordt geopend, ziet u een lijst met alle gegevensmodellen gecombineerd met een beschrijving en alle dimensies in het model. Dit geeft een duidelijk overzicht van wat te verwachten in verschillende modellen.

Functionaliteiten zijn toegevoegd om leden te verplaatsen, attributen toe te voegen en bulksgewijs te verwijderen. Dit geeft over het algemeen een veel eenvoudiger te gebruiken modeler-weergave, vooral voor eindgebruikers.

Workflow

Het creëren en onderhouden van workflows is gemakkelijker en sneller gemaakt dan voorheen. Het importeren van bestanden genereert nu de bulk van de workflow-activiteiten.

Daarnaast is er een functie toegevoegd die vaak is aangevraagd, namelijk het omgaan met de taakbinding in de manager. Voorheen moest je het sjabloon openen, de relevante paginakoppeling vinden en deze binden. Nu hoeven sjablonen niet meer geopend te worden om de taakbinding te voltooien, maar kan dit direct in de manager worden gedaan. Hierdoor wordt deze functie toegankelijk voor gebruikers die toegang hebben tot de manager, maar niet over de Vena-kennis beschikken om rechtstreeks in sjablonen te gaan.

Integratie

Een andere nieuwe feature is dat kanaalintegraties nu kunnen worden gedupliceerd. Voorheen moest een kanaal opnieuw worden gemaakt en opnieuw worden toegewezen met alle stappen daartussenin. Nu blijft een bestaand kanaal samen met alle koppelingen en logica intact. Erg handig wanneer complexe integraties meermaals moeten worden gebruikt in verschillende ETL-stappen.

Een andere verbeterde feature aan de ETL kant, is dat de foutmeldingen verbeterd zijn. In de nieuwe versie wordt de specifieke regel waar zich een fout heeft voorgedaan weergegeven. Dit is een enorme upgrade in vergelijking met de generieke foutmelding van voorheen. Nu kan je direct naar de juiste regel in het invoerbestand kijken om te zien wat de fout gaf tijdens de belasting.

Als laatste is er ook een nieuwe Vena API gelanceerd voor het importeren van bestanden. Op deze manier kan de upload van CSV-bestanden worden overgeslagen en kan er een directe verbinding met de meeste databases worden gemaakt. Een prachtige functie met veel mogelijke use cases. Later komt er ook nog een API voor het exporteren van bestanden. Deze wordt aankomende zomer verwacht.

Rollen

Er is ook een nieuwe rol geïntroduceerd, namelijk de Viewer. Viewers kunnen taken bekijken en de bijbehorende templates zien, maar ze kunnen geen invoer doen. Dit is geweldig voor gebruikers die alleen enkele rapporten hoeven te zien zonder verdere rol in het proces, tegen een aantrekkelijke prijs.

Meer weten?

Wil je meer weten over de nieuwe features van Vena? In een paar minuten laten wij je zien hoe je de nieuwe features kan gebruiken.

De nieuwe features van de Vena Spring Update