Country-by-Country Reporting - Finext

Country-by-Country Reporting

Vanaf 1 januari 2016 geldt voor multinationale ondernemingen met een omzet vanaf € 750 miljoen een nieuwe gestandaardiseerde documentatieverplichting voor belastinginformatie: Country-by-Country reporting. Volgens CbC-reporting moet de rapporterende entiteit van deze multinational jaarlijks een landenrapport aanleveren bij de belastingdienst in het land waarvan deze entiteit fiscaal inwoner is. Wij maken het je makkelijker.

Door Martijn Meuling, januari 2017

Extensible Markup Language (XML)

De informatie moet aangeleverd worden op een gestandaardiseerde manier in het XML data formaat. Het gevalideerde en goedgekeurde bestand kan vervolgens in onze oplossing worden gedeponeerd bij de belastingdienst. De belastingdienst zorgt er vervolgens voor dat deze informatie uitgewisseld wordt met de verschillende belastingdiensten van landen waar de organisatie actief is. Uiterlijk 31 december 2017, moet deze informatie aan de belastingdienst aangeleverd worden. Het niet opleveren van deze informatie kan leiden tot een boete van €820.000 euro, dus het is belangrijk dat de informatie correct en op tijd wordt aangeleverd.

Finext en CbC reporting

We begrijpen dat organisaties niet zitten te springen om zelf een technische oplossing voor dit probleem te ontwikkelen. We hebben daarom een standaard laagdrempelige aanpak ontwikkeld, waardoor ondernemingen zich alleen op de inhoudelijke invulling van de landenrapporten hoeven te richten.

De Finext CbC reportingaanpak bestaat uit de volgende componenten:

  • Een voor gedefinieerde template met alle elementen van het landenrapport.
  • Converteren naar het juiste bestandsformaat (XML) voor de belastingdienst.
  • Validatie van de gegevens.
  • Het gevalideerde en goedgekeurde bestand kan vervolgens in onze oplossing worden gedeponeerd bij de belastingdienst.
  • Door onze nauwe contacten met zeer kundige belastingexperts, zijn we in staat om ook inhoudelijke vragen te beantwoorden.

Elk jaar zorgt Finext ervoor dat de template en het conversiemechanisme wordt aangepast aan de nieuwste eisen.

Wil je meer weten over onze laagdrempelige standaard CbC aanpak? Neem contact op met Jan-Nico de Hoop.

Consolidatie & Corporate Reporting