Bouwersborrel 2017 'Grip op projecten met cloud-technologie' - Finext
  • Bouwersborrel 2017 ‘Grip op projecten met cloud-technologie’

In samenwerking met Vena Solutions en Balanced Force organiseerden wij de bouwersborrel. De laatste editie vond alweer plaats in 2012. We hebben dit event weer van stal gehaald omdat de opkomst van cloud-technologie nieuwe kansen biedt voor deze markt. Bij restaurant Dengh waren onder anderen bedrijven als Boskalis, Dura Vermeer en Royal IHC aanwezig voor deze inspirerende middag.

Door Benno van Ingen, juni 2017


De middag werd afgetrapt door Carlo van Noort, CFO van Boskalis Nederland, die de veranderingen van de laatste jaren binnen de infra-wereld voorlegde. Een veranderende omgeving vraagt om een veranderende wijze waarop de projecten worden aangestuurd. Zo vertelde hij dat de grote aannemers robuuste organisaties zijn met een rijke en diepgewortelde historie, waar gepassioneerde medewerkers mooie werken realiseren. Bij dergelijke organisaties is het een hele uitdaging om deze veranderingen ook succesvol te implementeren en het bewustzijn tussen de oren te krijgen.

Patrick en Onno bespraken de voordelen van cloud oplossingen in het primaire proces van de bouwsector en demonstreerden de nieuwste generatie oplossingen voor projectmanagement/planning in combinatie met project-crm en project-erp waaronder Rootstock en Project Pulse, twee veelbelovende apps op het Salesforce platform.

Als laatste was het woord aan Erik van Deursen, segmentcontroller bij Boskalis Nederland. Erik liet zien hoe Boskalis Nederland de cloudoplossing van Vena heeft geïmplementeerd om de projectrapportages op een hoger plan te krijgen en het complexe portfolio te beheersen. Hij besprak de aanleiding en het verloop van dit project, maar ook de wijze waarop deze oplossing is en wordt uitgerold naar de betrokkenen op de projecten.

Het programma

Bekijk hieronder de slides terug van de Bouwersborrel.

Opening Benno van Ingen:

 Presentatie Balanced Force:

 Presentatie Erik van Deursen:

  Presentatie Carlo van Noort:

Consolidatie & Corporate ReportingManagementinformatie & DashboardingPlannen, Budgetteren & Forecasten Construction & Engineering Vena