Bouwersborrel 2022 - Finext
  • Bouwersborrel 2022

Op 13 oktober organiseerden we een nieuwe editie van de Finext Bouwersborrel. De vorige editie vond plaats in 2017 dus het was weer de hoogste tijd. De laatste jaren zien we steeds meer onzekerheid voor bedrijven door externe factoren, en zeker op project-gedreven organisaties heeft dit grote impact. We hadden bij restaurant Dengh in Utrecht inspirerende sprekers te gast van bedrijven uit de ‘projecten business’, en sloten de middag af met een borrel en walking dinner.

Na een opening vanuit Finext werd het programma ingevuld met onderstaande sessies.

Kees Leenders, Functional lead Finance & Reporting, Natasja Huiskes, Controller, en Koen Rooijakkers, Business consultant Finance bij Heijmans

Heijmans heeft de laatste jaren grote stappen gemaakt, zowel over proces als technologie. Kees nam ons mee in de ontwikkeling van het nieuwe IT-platform voor project- en financiële planning binnen Heijmans: Vena. Hij deelde de redenen voor Heijmans om deze stap te maken en de uitdagingen die ze onderweg tegenkwamen. Daarnaast ging hij dieper in op wat ze nu doen binnen dit platform en wat het ze uiteindelijk oplevert.

Koen en Natasja gaven de aanwezigen meer beeld bij de werking van Vena en de manier waarop projectgerelateerde onderdelen zoals ‘manuren planning’ en het ‘kans en risico dossier’ zijn opgenomen. Ook vervolgstappen en toekomstige ontwikkelingen werden besproken.

Albert-Jan Kroezen, Finance Director (a.i.) BAM International en Benno van Ingen, consultant bij Finext

Benno van Ingen startte de sessie met enkele trends over digitalisering, en een vergelijking van digitalisering binnen ‘de bouwsector’ met andere branches.

Albert-Jan Kroezen heeft jarenlange praktijkervaring binnen projectgedreven organisaties, en ging vervolgens samen met Benno met prikkelende stellingen het gesprek aan met het publiek over uitdagingen en belangrijke succesfactoren binnen de sector.

Wendeline Besier, Programma Directeur Duurzaamheid bij Dura Vermeer

Als laatste was het woord aan Wendeline Besier die ons vertelde over de laatste ontwikkeling in duurzaamheidsbeleid binnen Dura Vermeer. Ze deelde haar ervaring op dit gebied, het steeds grotere belang van duurzaamheid binnen de sector, en de impact ervan op projecten. Er gebeurt al veel maar moet nog veel meer gebeuren. Ze nam ons mee in initiatieven die al lopen en de toekomstige mogelijkheden.

Zelfs wanneer duurzaamheid goedkoper is, blijkt het in de praktijk niet altijd de eerste keuze. Door hele praktische voorbeelden inspireerde Wendeline ons om goed te kijken naar verborgen kosten en vertelde ze dat goede communicatie onmisbaar is om mensen wel de duurzame keuze te laten maken.

Documenten bekijken?