Board 11: ontdek de nieuwste features van Board Software - Finext
  • Board 11: de nieuwste features van Board software

Benieuwd hoe jij op eenvoudige wijze, de meest complexe bedrijfsprocessen kan vertalen naar effectieve bedrijfsmodellen? En wil je met het grootste gemak snelle prestaties behalen? Met Board 11 staan krachtige functionaliteiten en gebruikersgemak centraal. Dankzij een volledig herontworpen engine, een nieuw design interface en HTML5 administratie is het mogelijk om nog beter en makkelijker bedrijfsoplossingen te realiseren.

Door Ravi Santokhi, december 2020

Een voorsprong in Corporate Performance Management met Board

Heb jij ook minder goed zicht in je data en ben je daardoor veel tijd kwijt aan het nemen van beslissingen? Door alle processen binnen je organisatie met elkaar te combineren, zoals Business Intelligence, Predictive Analytics en Performance Management, word je in staat gesteld om weloverwogen keuzes te maken doordat alle data in één oogopslag zichtbaar is. Het platform van Board neemt door zijn eenvoud en kracht de voorsprong op het gebied van Corporate Performance Management met Board 11.

 

Board B11
©Board International

Optimale snelheid en gebruikersgemak

Board WAVE
©Board International

WAVE-engine

Dankzij de nieuwe WAVE-engine is er nog meer innovatie op het gebied van datacompressie, waardoor gebruiksgemak, snelheid en wendbaarheid drastisch zijn verbeterd. Als gevolg van snellere data lezers, procedures en lay-outs is het nu mogelijk om enorme volumes aan data te beheren.

Kubus versies

Stel kubus versies in op verschillende niveaus zoals detailniveau, maanden, weken, dagen of uren. Deze functionaliteit is ontzettend nuttig om de gegevensinvoer te monitoren en om updates bij te houden. Een goed voorbeeld is wanneer dochterondernemingen meerdere versies van lokale data indienen en centrale managers direct veranderingen moeten kunnen inzien.

 

Nieuw ontwerp interface

Drag and drop design

Raak jij ook snel het overzicht kwijt wanneer je werkt met complexe systemen en veel verschillende gegevens? En wordt het nemen van snelle beslissingen daardoor lastig? Het design van Board is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Door middel van het drag and drop design, kun je in enkele seconde makkelijk je eigen visualisaties, analyses en dashboards bouwen. Of het nu gaat om interactieve dashboards of tabellen, jouw dashboard is in een handomdraai gebouwd.

HTML5

Board 11 beschikt over een effectieve HTML5 ontwerper. Het resultaat? Eenvoudig rapportages draaien en maximale productiviteit voor zakelijke gebruikers. Het nieuwe datamodel zorgt voor een optimale weergave van de data, waardoor opvragen van zelfs de meest verstopte gegevens gemakkelijker gaat dan ooit. Doordat Board 11 beschikbaar is vanaf een internet browser, hoef je geen applicaties of plug-ins te installeren. Je ervaart dezelfde gebruikerservaring als elke andere website.

Responsief scherm

Van grote monitoren tot laptops of zelfs tablets: elke weergave past zich automatisch aan, aan de resolutie van het scherm. Je kunt daarom vanaf nu eenmalig een rapport maken, waarna deze zich automatisch aanpast aan elk scherm.

Ingebouwde impactanalyse

Met de ingebouwde impactanalyse geeft B11 je de mogelijkheid om bij te houden hoe gegevens zijn gemodelleerd (kubussen en entiteiten), waar ze van afkomstig zijn (datareaders), hoe ze zijn getransformeerd (procedures) en op welke manier ze worden gevisualiseerd (schermen).

Slimme notities

In B11 zijn alle bestaande objecten verbeterd met extra opmaakopties en interactiviteit. Hierdoor is het mogelijk om effectieve capsules te maken. Verrijk capsules met slimme aantekeningen voor het toevoegen van verklarende informatie. Doordat er een galerij aan interactieve pictogrammen is toegevoegd, kun je nu eenvoudig menu’s, schema’s en stroomdiagrammen toevoegen. Daarnaast zorgt een vernieuwde ‘bullet chart object’ voor een vereenvoudigde weergave van KPI’s. Op deze manier wordt er meer gestuurd op een conversie gedreven proces.

Board Gantt Chart
©Board International

Nieuwste features in 11.3.0

Ook de nieuwste release (11.3.0) beschikt over handige nieuwe features. We staan stil bij de belangrijkste updates.

  • Entity custom sort: aanvullend op de huidige ‘entity sort option’ is er nu de optie Custom+. Dit betekent dat je kunt sorteren op twee manieren; handmatig vanuit het tabblad en via de data lezer
  • Gantt Chart: krijg inzicht in activiteiten of taken die tegen die tijd worden uitgevoerd. Gebruik het als visuele weergave, bijvoorbeeld in een grafiek
  • Tree: ontdek hoe items met elkaar zijn verbonden. De configuratie zal consistent blijven met alle standaard Board lay-outs.
  • Map objects: Geo Map en SVG Map zijn de nieuwste opties. Met Geo Map kun je per gebied de gegevens inzien die eerder zijn geüpload

Nieuwsgierig?

Er wordt continu gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen binnen Board, met de nieuwe release zijn er veel mooie opties bijgekomen waardoor Board als platform steeds completer wordt. Ben je benieuwd wat Board nog meer kan betekenen voor jouw organisatie? Plan direct een gratis demo van 30 minuten met één van onze Board-experts! In deze sessie laten we je kennismaken met de nieuwste features en kun je aangeven over welk onderdeel je meer wilt weten.

Plan gratis demo

Consolidatie & Corporate ReportingEnterprise Performance ManagementManagementinformatie & DashboardingPlannen, Budgetteren & Forecasten Board