Bevrijd je data! - Finext

Bevrijd je data!

Elk bedrijf beschikt over grote hoeveelheden projectdata. Vaak zit deze data echter opgesloten in verschillende spreadsheets en systemen. Zonde, want zo blijven waardevolle inzichten gevangen in silo’s. Hoe kun je je projectdata bevrijden?

Door Mark Bik, januari 2017

Als projectdata versnipperd is in spreadsheets, databases en systemen, is het lastig om tot de juiste inzichten te komen. De potentie van de data wordt zo onvoldoende benut. Je data uit de silo’s bevrijden geeft inzicht, overzicht en vooruitzicht.

Data driven decision making

Bovendien zien we in de praktijk steeds meer behoefte aan data driven decision making. Het combineren, visualiseren en vervolgens communiceren van de data is daarbij een voorwaarde.

Hoe zorg je ervoor dat je je data kunt combineren? En hoe zorg je ervoor dat inzichten kunnen worden gedeeld, en daarmee jouw impact op de organisatie wordt vergroot?

Self Service BI

De oplossing is dichterbij dan gedacht. De opkomst van Self Service BI maakt het bevrijden van je data niet alleen mogelijk, maar ook eenvoudig.

Met Self Service BI (SSBI) maak je als gebruiker met ‘drag and drop’ je eigen dashboards en rapporten. Zo kun je als projectmanager zelf analyseren en visualiseren. Maar ook het delen van de uitkomsten en samenwerken aan één gedeeld eindresultaat worden zo makkelijker.

Bewaren

Managementinformatie & Dashboarding Tableau