Vena – Projectplanning & Projectcontrol Ronde Tafel - Finext

Vena – Projectplanning & Projectcontrol Ronde Tafel

Vena Projectplanning & Projectcontrol Ronde Tafel | vrijdag 9 oktober 2020 | 14:00 tot 15:30

In de praktijk blijkt elke keer weer dat projectbeheersing van een project niet te vangen is in één corporate template. Er ontstaan dan toch weer eigen administraties. Is dat erg of is dat zelfs noodzakelijk?

Integrale projectbeheersing heeft twee dimensies. Enerzijds die van het project zelf onder leiding van de projectmanagers, opdrachtgever en opdrachtnemer. Anderzijds de beheersing van het hele projectportfolio door de lijnorganisatie. Ondanks dat het portfolio en de projecten in elkaars verlengde liggen, levert het veel tegenstellingen op. Projecten zijn tenslotte uniek en niet gelijkvorming qua omvang en doorlooptijd. Voor het besturen van het projectenportfolio heb je juist gelijkvormigheid nodig, standaarden.

Kortom er zijn twee heel verschillende informatiebehoeften met een veelheid aan data, een verscheidenheid aan systemen, een ander aggregatie niveau en een ander time window. Alle partijen willen over die set aan projecten hun eigen vragen beantwoord krijgen. Ieder wil op haar eigen level weten wat de status is en de projecten kunnen beheersen. Of het nou gaat over planning, risk management, urenadmin, working capital, roling forecast, etc..

Hoe we die dimensies praktisch kunnen verbinden laten we je zien in het webinar Projectcontrol. En aan de ronde tafel gaan we dit onderwerp bespreken met project gedreven bedrijven wat ervoor nodig is om die integrale beheersing en besturing in te richten.

Wat leer je in deze ronde tafel?

  • Wat betekent projectbeheersing door de bril van een projectmanager en door de bril van corporate portfolio control?
  • Wat zijn de gelijke noemers?
  • Welke oplossingen zijn er in de praktijk succesvol?

Voor wie is dit interessant?

Deze ronde tafel richt zich op bedrijven die projecten als core business hebben, zoals:

  • Project- en portfoliomanagers
  • Project- en business controllers
  • Financials binnen een sterk project gedreven organisatie

Details

Datum: Vrijdag, 9 oktober 2020
Tijd: 14:00 tot 15:30 uur
Locatie: Vanaf je favoriete werkplek
Investering: Deelname is kosteloos

Aanmelden

Meld je hieronder aan. Het aantal plaatsen voor deze sessie is beperkt. Alleen bij bevestiging van de aanmelding is je plaats gegarandeerd.