The Future of Corporate Reporting 2023 - Finext

The Future of Corporate Reporting 2023

The Future of Corporate Reporting: 10-jarig jubileum

Finext, Intire en Taxvibes kondigen met trots de 10e editie van The Future of Corporate Reporting aan. We nodigen je uit om samen met ons deze mijlpaal te vieren tijdens ons online-evenement, met als centraal thema: Public Accountability.

We hadden geen beter getimede 10-jarige jubileumeditie kunnen plannen. Nu we allemaal bezig zijn met de verschuivingen in de rapportageverplichtingen en de nieuwe uitdagingen die deze voor organisaties met zich meebrengen, hebben onze sprekers veel met je te delen over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Een 10-jarig jubileum is ook een uitstekende gelegenheid om na te denken over een decennium van bedrijfsrapportage en om de balans op te maken. We zijn blij met je te kunnen delen dat dit jaar enkele van de beste leiders op het gebied van verslaggeving aan het woord zullen komen: Eelco van der Enden, CEO bij het Global Reporting Initiative (GRI) en Prof. dr. Leen Paape RA RO CIA, hoogleraar Corporate Governance aan de Nyenrode Business Universiteit. Naast deze keynote sprekers krijg je volop de gelegenheid om in contact te komen met andere experts en leaders op dit gebied en om ervaringen uit te delen.

We weten dat er nog veel meer vragen zijn die we graag beantwoord zouden zien over corporate accountability – welke ontwikkelingen wachten op de trends van het volgende decennium? Wat betekent het voor non-profitorganisaties als de onze als gegevens niet meer (of nooit meer) vrij beschikbaar zijn? Hoe kunnen bedrijven rapporten effectief gebruiken zonder zich overweldigd te voelen?

Speakers

Prof. Dr. Leen Paape RA

Leen Paape RA | The Future of Corporate Reporting

Prof. Dr. Leen Paape RA is hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit.
Hij is academisch directeur van de programma’s Board & Governance en voorzitter van het Nyenrode Corporate Governance Institute. Leen is ongeveer 10 jaar decaan en lid van het College van Bestuur van Nyenrode geweest. Naast zijn functie bij Nyenrode is Leen lid van de External Audit Committee van het IMF in Washington DC en bekleedt hij diverse niet-uitvoerende functies. Hij is bovendien extern lid van het Audit Committee van het ABP, is voorzitter van de Signaleringsraad van het Nationaal Instituut van Registeraccountants in Nederland (NBA) en de commissie die verantwoordelijk is voor het toezicht op de praktijkopleiding van registeraccountants.

Eelco van der Enden

Eelco van der Enden | The Future of Corporate Reporting

Eelco van der Enden,CEO bij Global Reporting Initiative (GRI), is verantwoordelijk voor het toezicht op het strategische werkprogramma van GRI en het organisatiemanagement. Hij trad in januari 2022 als CEO in dienst bij GRI vanuit het multinationale professionele dienstverleningsnetwerk PwC, waar hij Global ESG Platform Leader was voor Tax, Legal, People & Organisation Services. Als auteur van meer dan 50 gepubliceerde artikelen over governance en rapportage heeft hij een reeks senior functies bekleed bij beursgenoteerde ondernemingen, waaronder als hoofd treasury, risk management en tax. Van 2019 tot 2021 was Eelco lid van de GRI Board of Directors. Eerder was hij lid van het Technical Committee dat de GRI Tax Standard (GRI 207) ontwikkelde, en voorzitter van de Tax Policy Group van Accountancy Europe.

Wil je dit niet missen? Registreer nu, dan wordt je op de hoogte gehouden van programma-updates.

Ik wil erbij zijn!