Power BI School – DAX: de essentie

Power BI School | DAX: de essentie | 20 juni 2019 | BINK36, Den Haag PowerBI

DAX: de essentie

Haal meer uit Power BI door gebruik te maken van de formule taal DAX. Power BI werkt op de achtergrond met DAX. Door deze “taal” te begrijpen ben je niet meer afhankelijk van de standaard berekeningen van Power BI maar kan je zelf ontwerpen. Door deze training leer je hoe je met DAX de standaard tot geavanceerde business scenario’s inzichtelijk kunt maken.

Tijdens de training leer je hoe je gebruik maakt van measures, calculated columns en hoe je deze kunt samenvoegen om op deze manier inzichten te verwerven in de business vraagstukken. Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname.

De training is een hands-on training waarbij we spelenderwijs de mogelijkheden leren kennen van DAX. Vergeet je laptop niet mee te nemen. Meld je hier aan.

Programma dag

08:45 – 09:00 Ontvangst

09:00 – 12:30 Dax Basis
In de ochtend duiken we in de wereld van measures en calculated columns en leer je hoe je deze kunt toepassen. Tevens kijken we hoe de tabel functies werken.

12:30 – 13:00 Lunch
Verzorgde lunch door Finext

13:00 – 16:45 DAX Advanced
In de middag gaan we dieper in op de functie calculatie en de context van DAX. We sluiten de middag af met Time Intelligence en staan we stil bij de best practices.

Voor wie is dit interessant?

Voor gebruikers van de oplossing Power BI, zoals:
– Data analisten
– Business- en Financial Controllers
– IT-managers en Finance Managers

Voorkennis

Basiskennis PowerBI (Heb je deze nog niet? Volg dan onze Training Power BI – The Basics)
Ervaring met Excel 2010 of hoger

Details

Tijdstip: donderdag 20 juni, van 09:00 uur tot 17:00 uur
Locatie: BINK36: Binckhorstlaan 36, 2615 BE Den Haag
Parkeren: Parkeren kan kosteloos bij de locatie.
Investering: € 499,- per deelnemer
Neem je eigen laptop mee!

PE punten

Door deelname kom je in aanmerking voor 4 PE-punten.

Aanmelden

Meld je nu hier aan. Het aantal plaatsen voor deze training is beperkt. Alleen bij bevestiging van de aanmelding is je plaats gegarandeerd. Ontvang je liever een factuur? Neem contact op met Cynthia Gorlee via 06 – 40 90 50 29 of cynthia.gorlee@finext.nl