OneStream

OneStream is één van de nieuwe spelers op gebied van (financial) performance management oplossingen. De nieuwe software van OneStream vereenvoudigt én verenigt alle (financial) performance management processen binnen jouw organisatie, waardoor je meer tijd en aandacht krijgt voor andere zaken.

OneStream is gebaseerd op de nieuwste technologie. Het is een complete oplossing op één platform voor verschillende processen. Geen modulaire opbouw, waardoor (meta)data-integratie uitdagingen ontstaan, maar een echte volledige geïntegreerde oplossing voor:

 • Financial Consolidation en Reporting
 • Budgeting, Forecasting en Planning
 • Financial Data Quality integratie
 • Financial Analytics en Reporting
 • Compliance Solutions

De voordelen van OneStream

OneStream bestaat uit één geïntegreerd platform, waardoor applicatiestructuren/modellen gedeeld worden en gebruik én onderhoud eenvoudig worden. De oplossing biedt veel mogelijkheden voor data-integratie, waardoor je eenvoudig de data van je bronsystemen kunt ontsluiten.

Daarnaast kan de workflow per medewerker worden ingericht. Dit geeft overzicht en verbetert de nauwkeurigheid van de consolidatie en de plannen. Bovendien worden de medewerkers via de workflow begeleidt bij het consolidatie- en planproces.

XF Marketplace (App Store) – Solution center

OneStream is een aanbieder van performance management oplossingen die nieuwe toevoegingen (templates) gratis aanbiedt aan haar klanten via de zogehete XF Marketplace. Dit is vergelijkbaar met de bekende App Store en biedt op dit moment de volgende specifieke toevoegingen aan:

 • Financial en Plan Close Manager
 • Workforce Planning
 • Guided Reporting with automatic report distribution
 • Certified Cash Flow Dimension
 • Video Training voor gebruikers en beheerders
 • User Help Desk

Finext en OneStream

Hoe helpt Finext je rondom consolideren, budgetteren en plannen met OneStream? Finext is partner van OneStream en werkt nauw samen met deze nieuwe speler binnen Performance Management. Gezamenlijk hebben we de eerste implementaties van OneStream binnen Nederland uitgevoerd. De ervaring en kennis die we hierbij hebben opgedaan zetten we in om deze nieuwe consolidatieoplossing succesvol en efficiënt te kunnen implementeren. Daarnaast interviewden we Tom Shea, de CEO van OneStream, over zijn visie op het vakgebied van consolideren en Performance Management. In Performance Management volgens Tom Shea, CEO van OneStream’ vind je meer over de achtergronden en uitgangspunten van OneStream.

Finext is de grootste onafhankelijke consultancypartij in Nederland, met een team van gecertificeerde consultants met een sterk track-record op het gebied van Enterprise Performance Management-oplossingen. Als onafhankelijke specialisten geloven we dat de juiste performance management oplossing afhankelijk is van jouw situatie. Wat is de context, welke doelen wil je bereiken en waar heeft de business behoefte aan? We adviseren je hier graag in, ook tijdens selectietrajecten.

OneStream Overview
OneStream Platform Overview

OneStream in de praktijk

Nieuwsgierig naar de ervaringen uit het bedrijfsleven? Lees de verhalen uit de praktijk die hieronder toegevoegd zijn.

Bewaren

OneStream

Een greep uit onze klanten