Leiderschap in Zelforganisatie & Veranderen

Organisaties zijn meer dan ooit in beweging. Als één van Nederlands bekendste en meest doorgeëvolueerde ‘Semco-stijl’ organisaties bieden wij vanuit eigen ervaring ondersteuning bij de verandering naar waardengedreven organiseren, gedeeld leiderschap, zelfsturende teams en bij buy-outs door professionals.

De steeds sneller veranderende klantvraag vergt meer flexibele organisatievormen. Hoe organiseer je wendbaarder op basis van gedeelde waarden in plaats van regels en procedures? Hoe werken zelfsturende teams eigenlijk? En wat voor soort leiderschap hoort hierbij? Onze aanpak stelt jouw organisatie in staat beter, scherper en slimmer te worden.
Onze teamtrainers en -coaches hebben als doel om het eigenaar- en ondernemerschap te leggen waar het hoort, namelijk bij de vakman. Daarvoor verzorgen zij interventies onder andere gericht op het optimaal benutten van talenten en het creëren van gedeeld leiderschap. Onze trainers en coaches werken vanuit drie organisatieprincipes: van controle naar vertrouwen, van vakmanschap naar meesterschap, en van bijwonen maar bijdragen.

Onze trainers en coaches ondersteunen diverse zelforganisatie filosofieën zoals Semco style van organiseren, Agile en Holacracy. Deze zetten zij naar gelang van de bedoeling van jouw organisatie in. Zij werken voor zowel non-profit en profit organisaties en verzorgen regelmatig spreekbeurten voor congressen en voor directies, managementteams en medewerker bijeenkomsten.

Finext is in 2013 door MKB krachtcentrale uitgeroepen tot slimste bedrijf van Nederland en is de trotse naamgever van de Finext Nieuw Organiseren-prijs van nieuworganiseren.nu.

Leiderschap in Zelforganisatie & Veranderen

Een greep uit onze klanten